•  

Evaluare neuromotorie copii

Vino cu cel mic si afla daca dezvoltarea lui neuromotorie se desfasoara conform standardelor ideale. Evaluarea este GRATUITA pana pe 31 iulie 2017.

Clinica Centrokinetic are o experienta de 16 ani in tratamentul copiilor cu patologie ortopedica si neurologica, expertiza pe care o foloseste in cadrul unui departament de recuperare medicala pediatrica dedicat. Aceste este condus de Andra Dinu, kinetoterapeutul cu 17 ani de experienta in recuperarea medicala pentru copii si adolescenti, evalueaza si alcatuieste schemele de tratament atat pentru patologia ortopedica, cat si pentru cea neurologica a copilului si este si kinetoterapeut Vojta.

De ce ar trebui sa vii cu cel mic la o evaluare neuromotorie?

Primii 3 ani de viata sunt deosebit de importanti in depistarea intarzierilor neuromotorii care ar putea afecta dezvoltarea pe termen lung a copilului tau. Standardele internationale ne dau indiciile unei dezvoltari ideale, astfel ca specialistul in recuperare pediatrica va urmari caracteristicile fiecarei etape de dezvoltare, reflexele si reactiile copilului.

Evaluarea ne ajuta sa vedem daca exista abateri care trebuie corectate cu ajutorul kinetoterapiei. Orice modificare a miscarilor generale, observate inca din primele zile de viata ale copilului, reprezinta un semn de alarma in dezvoltarea motorie viitoare si ne ajuta in initierea precoce a kinetoterapiei. Miscarile generale (spontane) implica tot corpul intr-o miscare secventiala variabila a mainii, piciorului, gatului si trunchiului. Sunt diferite in intensitate, forta si viteza si au un inceput si un sfarsit gradual.

Ce presupune evaluarea?

Specialistul urmareste miscarile generale ale copilului pentru a putea determina daca se incadreaza in intervalul normal sau nu. Parte din evaluarea neuromotorie, evaluarea Prechtl este o metoda rapida, neinvaziva, care nu induce stres copilului si are o rata de predictibilitate de 95%. Aceasta presupune o analiza calitativa a miscarilor generale la prematuri, copii nascuti la termen si sugari.

Prima evaluare se efectueaza la 4 zile de viata (fie ca vorbim de prematur sau de nou-nascut la termen), iar reevaluarile vor fi facute din 2 in 2 saptamani. Dupa aceasta perioada se urmareste evolutia neuromotorie normala a copilului.

Centrokinetic ajuta parintii sa inteleaga ce inseamna o dezvoltare neuromotorie corecta. Programeaza-ti copilul la o consultatie. Evaluarea este gratuita pana pe 31 iulie.

Daca vrei sa stii ce urmeaza de-a lungul calatoriei uimitoare de crestere a copilului, afla mai multe despre etapele de dezvoltare neuromotorie si ce presupune fiecare, aici.

PROGRAMEAZA-TE
LA O CONSULTATIE


MAI DEPARTE