•  

Promotie evaluare scolari

Ca parinti, probabil v-ati intrebat de multe ori daca nu cumva ghiozdanul copilului este prea greu, care ar fi greutatea optima, inaltimea corecta a biroului la care invata cel mic sau postura corecta la birou, care nu favorizeaza aparitia scoliozei sau cifozei.

Centrokinetic poate raspunde la toate aceste intrebari, astfel ca lanseaza un program adresat parintilor care au pitici la gradinita sau scoala: Evaluarea scolarului, coordonat? de Andra Dinu, kinoterapeut specializat, cu 17 ani de experienta in recuperarea pediatrica.

Avand in vedere ca diversele afectiuni ortopedice pot fi mult mai usor depistate in copilarie, inainte ca acestea sa avanseze, iar copilul sa se obisnuiasca intr-o pozitie incorecta, perioada scolara este cea mai buna pentru a scapa de grija cu privire la postura si sanatatea copilului vostru. Exista numeroase studii care arata ca prevalenta scoliozei la scolari (6-12 ani) creste pana la 3 si 6%, ingrijorator fiind faptul ca in copilarie rata este de sub 1%. Toate aceste studii demonstreaza ca la scoala exista numerosi factori de risc pe care trebuie sa-i contracaram din timp.

In ce consta evaluarea?

Evaluarea posturala incepe cu un examen clinic complet, adica o examinare a istoricului medical al celui mic, acesta fiind punctul de plecare spre un diagnostic si tratament corect. Dupa anamneza urmeaza evaluarea fizica – bilantul musculo-articular pentru toate articulatiile mari, testari specifice pentru coloana vertebrala si observarea in statica si in dinamica a corpului din toate cele 3 planuri – frontal, sagital si transversal. Evaluarea tonusului muscular este, de asemenea, un element extrem de important in stabilirea ulterioara a unui plan de tramanent.

Dupa evaluarea fizica incepe evaluarea computerizata a posturii. Aceasta se realizeaza cu ajutorul aparatului GPS400, care fotografiaza pacientul din fata, profil stanga si dreapta si din spate si evidentiaza deficientele coloanei din plan frontal, sagital si transversal.

Se urmaresc:
  • Pozitia capului
  • Aliniamentul umerilor
  • Pozitia omoplatilor
  • Malformatii ale sternului
  • Pozitia spinelor iliace anterosuperioare
  • Linia taliei
  • Pozitia bazinului
  • Anatomia genunchilor – valg sau var
  • Pozitia piciorului – plat, cavus, valgus
  • Coloana in plan sagital – cifoza, lordoza
In urma acestei evaluari stabilim planul de recuperare individualizat pentru fiecare pacient in parte, iar prima sedinta de tratament este gratuita!

Perioada: 10.09-31.10
Include: examen clinic complet, analiza a posturii cu aparatul GPS400, plan de tratament, o sedinta de tratament gratuita
Pret: 200 de lei

Clinica Centrokinetic are o experienta de 16 ani in tratamentul copiilor cu patologie ortopedica si neurologica, expertiza pe care o foloseste in cadrul unui departament de recuperare medicala pediatrica dedicat. Aceste este condus de Andra Dinu, fiziokinetoterapeutul cu 17 ani de experienta in recuperarea medicala pentru copii si adolescenti, evalueaza si alcatuieste schemele de tratament atat pentru patologia ortopedica, cat si pentru cea neurologica a copilului si este si kinetoterapeut Vojta.

Afla mai multe despre departamentul nostru dedicat afectiunilor pediatrice, tehnica si tehnologia medicala pe care le folosim, aici. Programeaza-l pe cel mic la o consultatie.

 

programare

PROGRAMEAZA-TE PENTRU O CONSULTATIE

Pentru ca orice tratament in clinica noastra este bazat pe un diagnostic si se face sub urmarire medicala, pentru evaluarea permanenta a evolutiei.
 
INFO: Clinica Centrokinetic nu colaboreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

PROGRAMEAZA-TE

PROGRAMEAZA-TE
LA O CONSULTATIE


MAI DEPARTE