•  

Evaluare neuromotorie copii

Vino cu copilul tau si afla daca dezvoltarea lui neuromotorie se desfasoara conform standardelor ideale. Evaluarea este GRATUITA pana pe 31 august 2017.

Clinica Centrokinetic are o experienta de 16 ani in tratamentul copiilor cu patologie ortopedica si neurologica, expertiza pe care o foloseste in cadrul unui departament de recuperare medicala pediatrica dedicat. Aceste este condus de Andra Dinu, fiziokinetoterapeutul cu 17 ani de experienta in recuperarea medicala pentru copii si adolescenti, evalueaza si alcatuieste schemele de tratament atat pentru patologia ortopedica, cat si pentru cea neurologica a copilului si este si kinetoterapeut Vojta.

De ce ar trebui sa vii cu cel mic la o evaluare neuromotorie si ortopedica?

Primii 3 ani de viata sunt deosebit de importanti in depistarea intarzierilor neuromotorii, dar si patologiei ortopedice care ar putea afecta dezvoltarea pe termen lung a copilului tau. Standardele internationale ne dau indiciile unei dezvoltari ideale, astfel ca specialistul in recuperare pediatrica va urmari caracteristicile fiecarei etape de dezvoltare, reflexele si reactiile copilului, precum si dezvoltarea musculo-scheletala.

Evaluarea ne ajuta sa vedem daca exista abateri care trebuie corectate cu ajutorul kinetoterapiei. Orice modificare a miscarilor generale, observate inca din primele zile de viata ale copilului, reprezinta un semn de alarma in dezvoltarea motorie viitoare si ne ajuta in initierea precoce a kinetoterapiei. Modificarile reactiilor si reflexelor copilului pana la 1 an, mobilitatea fiecarei articulatii, postura corpului si a capului in relatie cu corpul, devieri ale mersului dupa varsta de 1 an, devieri de coloana dupa varsta de 4 ani si pana la 18 ai sunt cateva dintre aspectele legate de o dezvoltare armonioasa.

Ce presupune evaluarea?

Daca vorbim de copilul pana intr-un an, specialistul urmareste miscarile generale ale copilului pentru a putea determina daca se incadreaza in intervalul normal sau nu. Parte din evaluarea neuromotorie, evaluarea Prechtl este o metoda rapida, neinvaziva, care nu induce stres copilului si are o rata de predictibilitate de 95%. Aceasta presupune o analiza calitativa a miscarilor generale la prematuri, copii nascuti la termen si sugari. Evaluam reactiile si reflexele bebelusului si il incadram in etapa de dezvoltare corespunzatoare. De asemenea, evaluam mobilitatea fiecarei articulatii, tonusul muscular general si postura corpului, determinand daca exista sau nu deviatii de la normal.

Intre 1 si 3 ani se formeaza mersul, apar deviatii ale genunchilor, ca mai apoi pana la 18 ani sa urmarim deviatiile coloanei in toate planurile.

Centrokinetic ajuta parintii sa inteleaga ce inseamna o dezvoltare neuromotorie corecta. Programeaza-ti copilul la o consultatie. Evaluarea este gratuita pana pe 31 iulie.

Daca vrei sa stii ce urmeaza de-a lungul calatoriei uimitoare de crestere a copilului, afla mai multe despre etapele de dezvoltare neuromotorie si ce presupune fiecare, aici.

programare

PROGRAMEAZA-TE PENTRU O CONSULTATIE

Pentru ca orice tratament in clinica noastra este bazat pe un diagnostic si se face sub urmarire medicala, pentru evaluarea permanenta a evolutiei.
 
INFO: Clinica Centrokinetic nu colaboreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

PROGRAMEAZA-TE

PROGRAMEAZA-TE
LA O CONSULTATIE


MAI DEPARTE