•  
Bebelus prematur in incubator

Promotie evaluare prematuri

Atunci cand vorbim despre un copil prematur, vorbim despre puterea uriasa a acestuia de a trece peste toate obstacolele puse de soarta in calea lui. Drept dovada, povestile medicale din terapie intensiva sunt multe, iar implicarea si evaluarea la momentul potrivit sunt cruciale.

La Centrokinetic, luna NOIEMBRIE este dedicata bebelusilor nascuti prematur. Astfel, reamintim parintilor ca evaluarea neuro-motorie este necesara in cazul bebelusilor si elimina toate grijile posibile.

Ce inseamna prematur?

Nasterea prematura este nasterea care are loc la mai mult de 3 saptamani inainte de cele 40 de saptamani ale sarcinii gestationale.

De ce prematurii au nevoie de aceasta evaluare?

Prematurul poate avea afectiuni ortopedice asociate ce trebuie redresate inca din primele luni. Acestea sunt deseori surclasate de potentialele afectiuni neurologice sau respiratorii. De cele mai multe ori, ele apar in urma sederii prelungite in incubator – plagiocefalii sau torticollis. De asemenea, exista si posibilitatea aparitiei afectiunilot ortopedice inca din burtica mamei – picior tal-valg, metatarsus adductus, varus positional. Din fericire, toate acestea au succes terapeutic inca din primele luni de viata.
Pentru a identifica toate aceste potentiale pericole in dezvoltarea ideala a micului nascut prematur, pachetul de evaluare contine toate instrumentele de care avem nevoie.


Nou nascut prematur evaluare

In ce consta evaluarea?

Evaluarea prematurilor cuprinde atat evaluarea neuro-motorie, cat si cea ortopedica. Dureaza 40 de minute si include si o sedinta de terapie Vojta.

Evaluarea dezvoltarii neuro-motorii a copilului analizeaza miscarile generale ale nou-nascutului si “corecteaza” varsta acestuia, scazand numarul de saptamani de prematuritate din cele 40 de saptamani normale de sarcina. Astfel, urmarim o serie de evaluari care ne pot determina incadrarea in ideal a copilului prematur si ii dam sansa sa recupereze achizitiile din ultima perioada de sarcina.

Reevaluarile se fac din 2 in 2 saptamani cu inregistrarea datelor.

Cand putem incepe terapia unui prematur?

De la 28 – 30 de saptamani de viata, alegand prioritatea pentru el in acel moment – terapia sistemului respirator, motor, asimetrii de postura etc. Ne adresam tuturor copiilor nascuti de la 37 de saptamani in jos si pana la varta de 2 ani (pana la 2 ani se considera prematur).
Perioada promotiei:
toata luna decembrie
Include: pachet de evaluare (evaluare neuro-motorie si evaluarea Prechtl) si o sedinta de terapie Vojta. Afla mai multe despre beneficiile terapiei Vojta.
Pret: 100 de lei

De ce Centrokinetic?

Avem rezultate excelente in recuperarea medicala pediatrica si ne-am specializat in ultimii 7 ani in tratamentul prematurilor foarte mici la nastere si al nou-nascutilor cu risc (scor Apgar mic, restrictii de crestere intrauterina, fertilizare in vitro, sarcina gemelara), avand tehnici precise de evaluare si tratare cu rezultate remarcabile atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu si lung.

Afla mai multe despre departamentul nostru dedicat afectiunilor pediatrice, tehnica si tehnologia medicala pe care le folosim. Programeaza-l pe cel mic la o consultatie
programare

PROGRAMEAZA-TE PENTRU O CONSULTATIE

Pentru ca orice tratament in clinica noastra este bazat pe un diagnostic si se face sub urmarire medicala, pentru evaluarea permanenta a evolutiei.
 
INFO: Clinica Centrokinetic nu colaboreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

PROGRAMEAZA-TE

PROGRAMEAZA-TE
LA O CONSULTATIE


MAI DEPARTE