•  
Drenajul limfatic

Drenajul limfatic

Sistemul limfatic este o modalitate de aparare vitala a organismului impotriva infectiilor si a bolilor. Drenajul poate fi efectuat prin doua metode:
  1. Masaj: este una dintre cele mai bune modalitati prin care va putem ajuta corpul sa se vindece singur. Prin masaj vom ajuta la o mai buna circulatie limfatica, memtinand o viata sanatoasa.
  2. Cu ajutorul aparatelor speciale pentru drenaj.

Sistemul limfatic

Sistemul limfatic reprezinta, intr-un sens, al doilea sistem circulator al organismului. Este organizat in vase limfatice, noduli limfatici, limfa (fluidul interstitial care dreneaza prin vase) si limfocite (celule imunitare specializate). Amigdalele, splina si timusul sunt toate parti consituente ale sistemului limfatic.
 
Nodulii nostri limfatici sunt niste structuri interne mici si moi localizate in axila, in zona inghinala si a gatului, precum si in piept sau abdomen. Nodulii limfatici produc celulele sistemului imunitar care actioneaza impotriva infectiilor, in acelasi timp filtrand si fluidul limfatic si eliminand corpii straini. Atunci cand orice bacterie este prezenta in limfa, nodulii limfatici isi maresc productia de limfocite, generand astfel inflamatia acestora.
 
Sistemul limfatic nu beneficiaza de o pompa pentru a facilita circulatia limfei prin sistem, asa cum sistemul circulator are inima. Astfel, miscarea corpului si functia respiratorie faciliteaza circulatia limfei prin vase si filtrarea acesteia de catre nodulii limfatici. La persoanele care nu beneficieaza de multa miscare, sistemul limfatic poate fi blocat cu usurinta - astfel corpul uman devine susceptibil la infectii.

Sistemul limfatic

Masajul de drenaj limfatic

Masajul de drenaj limfatic este un remediu usor cu efecte profunde. Acesta poate accelera volumul fluxului limfatic de 20 de ori, imbunatatind astfel semnificativ abilitatea sistemului de a elimina toxinele si materialele infectioase. Studii au certificat ca drenajul limfatic este o modalitate de tratament cu beneficii medicale intr-o gama larga de probleme limfedematoase.
 
Daca sunteti o persoana in general sanatoasa, simplul drenaj limfatic ca poate sa va recuperati mai repede dintr-o raceala sau va poate ajuta sa scapati mai usor de oboseala. 

Efectele drenajului limfatic

Prin stimularea manuala a sistemului limfatic, puteti beneficia de urmatoarele rezultate:
  • imbunatatirea capacitatii sistemului limfatic de a procesa un volum de 20 de ori mai mare decat normalul;
  • imbunatatirea vitezei prin nodulii limfatici, procesand un volum mai mare de produsi de catabolism, celule moarte, proteine in exces sau toxine
  • imbunatatirea productiei de limfocite, imbunatatind astfel capacitatea organismului de a se lupta cu infectia
  • activarea sistemului arasimpatic, provocand astfel un efect de relaxare globala a corpului.
Masaj de drenaj limfatic Masaj drenaj sistem limfatic
Stimulare manuala a sistemului limfatic Stimularea manuala a sistemului limfatic

Centrokinetic dispune de o echipa foarte experimentata in domeniul fizioterapiei, condusa de Oana Antonic, licenta la Facultatea de Medicina, Universitatea ”Transilvania” Brasov, Specializarea Balneofiziokinetoterapie si Recuperare Medicala. In timpul facultatii, Oana a lucrat ca voluntar la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Brasov si la Spitalul de Psihiatrie si Neurologie din Brasov, ulterior a acumulat o experienta de 5 ani in domeniul privat, detasandu-se ca un leader in domeniu prin experienta acumulata si prin cursurile efectuate. Oana este specializata in fizioterapia necesara in traumatologia sportiva, scriind numeroase articole in acest domeniu. Este specializata in: Tecar, dynamic taping, masaj, Graston technique, Kinesio Tape, IASTM.
programare

PROGRAMEAZA-TE PENTRU O CONSULTATIE

Pentru ca orice tratament in clinica noastra este bazat pe un diagnostic si se face sub urmarire medicala, pentru evaluarea permanenta a evolutiei.
 
INFO: Clinica Centrokinetic nu colaboreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

PROGRAMEAZA-TE

PROGRAMEAZA-TE
LA O CONSULTATIE


MAI DEPARTE