•  

Streching

Strechingul este o forma de exercitiu fizic in care un anume grupe de muschi sau tendoane (sau grup muscular) sunt in mod deliberat relaxate sau contractate astfel incat sa imbunatateasca elasticitatea si sa se obtina un tonus muscular mai bun. Rezultatul este o senzatie de imbunatatire a controlului muscular, a flexibilitatii si a mobilitatii. Strechingul se foloseste, de asemenea, in scop terapeutic pentru a trata crampele musculare. In forma sa cea mai de baza, strechingul este o activitate naturala si instentiva. Imbunatatirea mobilitatii datorita strechingului reprezinta unul dintre pilonii fitness-lui. Foarte frecvent, atletii efectueaza exercitii de streching inainte si dupa antrenamente, astfel incat sa reduca riscul de accidentare, cat si pentru a-si imbunatati performantele.

Strechingul poate fi periculos atunci cand se efectueaza incorect. Exista mai multe tehnici de streching in general, dar in functie de ce grup muscular este supus strechingului, unele tehnici pot fi ineficiente sau daunatoare; se poate ajunge chiar la rupturi, hipermobilitate, instabilitate sau leziuni permanente ale tendoanelor, ligamentelor sau fibrelor musculare.

Doua tipuri de streching

Desi exista numeroase modalitati de a efectua strechingul, toate pot fi grupate in doua mari categorii: statice si dinamice.
Termenul de streching static se refera la exercitiile de streching care sunt efectuate fara miscare. Cu alte cuvinte, pacientul adopta pozitia de streching pe care o va mentine pentru o anumita perioada de timp. In acelasi timp, strechingul dinamic face referire la exercitiile de streching care sunt executate prin miscare. Cu alte cuvinte, pacientul foloseste o miscare astfel incat sa-si mareasca mobilitatea si flexibilitatea.Care sunt beneficiile strechingului:

• creste flexibilitatea
• imbunatateste aliniamentul si faciliteaza constientizarea posturala
• imbunatateste performantele sportive
• joaca un rol deosebit de important in preventia accidentarilor, in special accidentarile sportive

Centrokinetic dispune de o echipa foarte experimentata in domeniul fizioterapiei, condusa de Oana Antonic, licenta la Facultatea de Medicina, Universitatea ”Transilvania” Brasov, Specializarea Balneofiziokinetoterapie si Recuperare Medicala. In timpul facultatii, Oana a lucrat ca voluntar la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Brasov si la Spitalul de Psihiatrie si Neurologie din Brasov. Ulterior a acumulat o experienta de 5 ani in domeniul privat, detasandu-se ca un lider in domeniu prin experienta acumulata si prin cursurile efectuate. Oana este specializata in fizioterapia necesara in traumatologia sportiva, scriind numeroase articole in acest domeniu. Este specializata in: Tecar, dynamic taping, masaj, Graston technique, Kinesio Tape, IASTM. 

Alaturi de Oana, din echipa noastra fac parte si: Crenguta Brasoveanu, masterat la Facultatea de Educatie Fizica si Sport, Universitatea ”Spiru Haret” din Bucuresti, cu Specializarea Kinetoterapia in afectiuni locomotorii, Oana Pascu, licenta la Facultatea de Medicina, Universitatea ”Ovidius” Constanta, cu Specializarea Balneofiziokinetoterapie si Recuperare Medicala, supraspecializata in masajul terapeutic si terapia manuala si Andreea Pirontea, masterat la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” Bucuresti, cu Specializarea Nutritie si siguranta alimentara, licentiata la UMF Carol Davila in balneofiziokinetoterapie si recuperare.
programare

PROGRAMEAZA-TE PENTRU O CONSULTATIE

Pentru ca orice tratament in clinica noastra este bazat pe un diagnostic si se face sub urmarire medicala, pentru evaluarea permanenta a evolutiei.
 
INFO: Clinica Centrokinetic nu colaboreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

PROGRAMEAZA-TE

PROGRAMEAZA-TE
LA O CONSULTATIE


MAI DEPARTE