•  
consiliere psihologica copil familie

Consilierea psihologica copil - familie

Consilierea psihologica copil-familie debuteaza cu o evaluare psihologica. Aceasta are ca scop strangerea de informatii despre problema intampinata si clarificarea a cat mai multor aspecte legate de aparitia si evolutia dificultatilor exprimate.

Evaluarea psihologica in etape

Prima etapa (o sedinta) la care sunt prezenti doar parintii si psihologul. In aceasta intalnire se discuta despre dificultatea prezenta, contextul familial si asteptarile parintilor.

A doua etapa (o sedinta sau doua, numarul sedintelor poate varia in functie de nivelul de cooperare al copilului) in care se realizeaza o intalnire copil-psiholog si o alta intalnire intre psiholog - parinti si copil.

A treia etapa (o sedinta) la care vor lua parte doar parintii si psihologul, in care sunt discutate rezultatele evaluarii, sunt enuntate concluziile, directiile si recomandarile.

Evaluarea psihologica copil-familie se realizeaza in 3-4 sedinte distincte.

Interventia psihologica

In abordarea experientiala accentul se pune pe experienta, pe concentrarea ”aici si acum” si construirea relatiei terapeutice. Se folosesc o varietate de metode expresiv-creative prin care copilul experimenteaza diferite emotii si senzatii, exteriorizeaza intr-o maniera non-verbala a unor sentimente negative, nevoi si dorinte. Maniera de lucru este non-intruziva, mai degraba incurajatoare si sustinatoare in exprimare personala.

Procesul terapeutic se desfasoara prin joc, tehnici senzoriale, corporale, joc de rol, joc cu marionete si tehnici creative precum desenul sau pictura.

In functie de problema identificata in evaluare dar si de varsta copilului, parintii vor lua sau nu parte la procesul terapeutic. Pe tot parcursul demersului terapeutic (atat in evaluare cat si in interventie) se respecta principiul confidentialitatii.

Cui i se adreseaza?

Consilierea psihologica copil-familie poate veni ca un ajutor in gestionarea urmatoarelor probleme:
  • Dificultati de exprimare, manifestare a emotiilor
  • Dificultati comportamentale ale copilului
  • Aparitia sentimentului de frica la copil
  • Imagine de sine si incredere scazuta a copilului
  • Manifestari de nesiguranta si retragere ale copilului
  • Dificultati ale parintilor de gestionare a comportamentelor copilului
  • Agresivitate
Evaluarea psihologica copil-familie presupune 3 sau 4 sedinte distincte si se realizeaza la inceputul fiecarui proces terapeutic.

La cerere, se poate elibera un raport scris al evaluarii ce serveste familiei/adultului in scop personal. Nu se elibereaza avize psihologice!
programare

PROGRAMEAZA-TE PENTRU O CONSULTATIE

Pentru ca orice tratament in clinica noastra este bazat pe un diagnostic si se face sub urmarire medicala, pentru evaluarea permanenta a evolutiei.
 
INFO: Clinica Centrokinetic nu colaboreaza cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

PROGRAMEAZA-TE

PROGRAMEAZA-TE
LA O CONSULTATIE


MAI DEPARTE